Logo
 
FleurDeLis

Om Föreningen
- Styrelsen
- Stadgar
- Värdegrund

Aktiviteter
- Rollspel
- Konfliktspel
- Kort & Brädspel
- Airsoft
- Lajv
- Datorspel & LAN

Kontakt
- Gå med

Airsoftmarknad

In English

Discord Discord
Facebook Facebook
Instagram Instagram

Airsoft

Vi försöker samla spelare i närområdet för att sedan åka på spel tillsammans. Oftast försöker vi besöka öppna spel som arrangeras av AC Paintball (Ramstalund / Örsundsbro) eller Alunda Airsoft Allience (A3, Alunda). Vi vill gärna se fler kvinnliga spelare.

Alla våra aktiviteter samkörs och planeras via vår Discord-server! Ta gärna kontakt med oss där!

Föreningen har även ett eget airsoft-lag, USAF (Uppsala Special Airsoft Forces) som brukar hålla lagträningar varannan söndag. USAF spelar enligt jägarförbandets principer, där huvuduppgifterna ligger i spaning, bakhåll, sabotage och eldöverfall.

Vad är Airsoft?

Airsoft - som sporten heter - är även känd under namnet "soft air gun" som markörerna kallas. Sporten liknar det mer kända paintball i mångt och mycket, men lägger istället sitt fokus mer på spelkänsla och realism än att vara en ren sport. Man bär (oftast) kamouflageuniform och markörerna (vapnen) både ser ut och känns mycket som riktiga vapen. Till skillnad från paintball som ofta har en tank ovanpå vapnet har soft air guns - precis som riktiga vapen - utbytbara magasin, och många modeller har även rekyl för att bli så verklighetstrogna som möjligt. Istället för plastbollar fyllda med färg skjuter man små kompakta plastkulor. Då det inte går att direkt se en träff då färg saknas, baseras spelet istället mer på god sportsmanskap och heder. Att bli träffad kan göra ont om skottet träffar bar hud, men har man kläder på sig brukar det inte kännas mycket alls, ungefär som att någon knackar en på axeln. För säkerhets skull råder det alltid tvång på skyddsglasögon. Man kan även bära mask för att skydda hela ansiktet.
Kortspel
Det finns många olika spelstilar, allt ifrån vad som vanligen kallas "söndagsspel" då man oftast bara leker runt och skjuter mot varandra på en liten bana, till stora så kallade MilSim (Military Simulation) spel som är väldigt verklighetstrogna. I dessa spel ställs helt andra krav på deltagarna så som uniform, prestation, vapen, etc. Här drar även hela maskineriet igång med officerare, stridsledning, kommunikation, upprättande av baser, läger, observationsplatser och mycket annat. Spelarna i dessa spel kan förvänta sig mer hårt fysiskt arbete än att bara skjuta. Här sätts verkligen samarbete och laganda i fokus. Det är tufft, men en riktigt givande och häftig upplevelse.
Teamwork

I USAF gillar vi båda typer av spel och tycker om att blanda upp dem. Medlemmarna i vårt lag är allt ifrån soffpotatisar och skrivbordskrigare till riktiga soldater. Till skillnad från vad många tror har vi ingen som helst koppling till Försvarsmakten. Vi tog bara chansen att flytta datorspelen ut i naturen för att kombinera vår hobby med fysisk aktivitet.

USAF fokuserar på att spela som en amerikansk Recon unit (spaning) och spelar därför huvudsaklingen med kamouflagesystemet Digital Woodland (MARPAT) samt M4/M15/M16 vapensystem. Vi försöker även se till att samtliga spelare har kommunikationsradio. Vi har i dagsläget även endast en kvinnlig spelare och vill därför gärna se att fler tjejer ansluter sig till laget.

Då markörerna är extremt lika riktiga vapen klassas de även enligt svensk lag som effektbegränsade vapen. Därav måste man hantera, förvara och transportera dem korrekt. Dessutom råder 18-årsgräns på innehav och hantering av dessa.

Brädspel