Logo
 
FleurDeLis

Om Föreningen
- Styrelsen
- Stadgar
- Värdegrund

Aktiviteter
- Rollspel
- Konfliktspel
- Kort & Brädspel
- Airsoft
- Lajv
- Datorspel & LAN

Kontakt
- Gå med

Airsoftmarknad

In English

Discord Discord
Facebook Facebook
Instagram Instagram

Lajv

Vår förening arrangerar lajv ganska sällan, och då mest post-apokalyptiska. Däremot samlar vi gärna intresserade medlemmar och åker iväg på lajv som arrangeras av andra föreningar.

Alla våra aktiviteter samkörs och planeras via vår Discord-server! Ta gärna kontakt med oss där!

Vi har ett mycket fint samarbete med Lajvföreningen Gyllene Hjorten som har varit aktiva sedan 1985 och arrangerar flertalet lajv och hantverksträffar varje år i trakterna mellan Uppsala och Gävle.

Vad är lajv?

Lajv - levande rollspel. På engelska kallad LARP - Live Action Role Play. Till skillnad från klassiska rollspel som spelas med böcker, papper och tärningar klär man istället ut sig till sin karaktär / rollperson och skådespelar den i en låtsasvärld. Man bär typiska kläder och utrustning för sin roll och den tid spelet utspelar sig i. Iochmed detta så blir även dina egna egenskaper och kunskaper även karaktärens. Det är inte längre ett tärningsslag som bestämmer om du är stark som en häst, smidig som en katt eller listig som en räv. Därmed krävs det mycket kreativitet när man skapar sin karaktär. Det finns heller inte en spelledare som styr spelet på samma sätt, utan istället är det dynamiken och interaktionerna mellan alla olika deltagare som bestämmer vart spelet går.

Rollspel

Precis som att det finns många olika typer av rollspel så finns det många olika typer av lajv. Vanligast blir försås medeltida fantasy-spel med alver, orcher och andra svartblod. Man bär typiska medeltidskläder och ibland rustningar. Vapnen däremot kan ibland vara blankvapen gjorda i stål, men det är vanligast med s. k. boffervapen. Dessa är gjorda i skumgummi som har överdragits med latexfärg för en snygg och verklighetstrogen finish. De är mjuka och lätta och gör därför ingen skada när de träffar någon annan, än att möjligtvis såra stoltheten.

En annan populär typ är s. k. postapokalyptiska lajv, som då utspelar sig i en dystopisk framtid där världen håller på att eller har gått under (därav namnet post apokalyps). Man är kanske en av få överlevare som kämpar för att klara sig i en värld av zombies och mutanter. Utöver boffervapen är även soft air guns (en typ av skjutvapenreplika som skjuter små plastkulor) vanliga. Ett populärt tema är överlevare från ett kärnvapenkrig i en värld som lider svår brist på färskvatten, mat och det mesta annat.

Karaktärsblad