Logotype

French-lily

Lajv

Post-Ap

Lajv - levande rollspel. På engelska kallat LARP - Live Action Role Play. I detta rollspel klär man ut sig till sin karaktär / rollperson och skådespelar den i en låtsasvärld. Man bär tidstypiska kläder för sin roll och den tid spelet utspelar sig i. Vapnen är så kallade boffer-vapen och gjorda i skumplast överdragna med latexfärg.

Vi arrangerar sällan lajv själva numer, men vi jobbar tillsammans med vår systerförening GERF vars huvudsyfte är lajv. Vi deltar på deras lajv och bistår me rekvisita, utrustning och resurser. GERF deltar ofta på medeltidslajv så som Eleria, men arrangerar även s. k. post-apokalyptiska lajv själva.

Knight

Spelen leds av en eller flera spelledare och pågår oftast flera dagar i sträck. Under tiden bor man ofta i läger eller någon typ av by på ett särskilt område ämnat för lajvet. Allt man gör sker "in character" och spelet pågår dygnet runt utan paus eller uppehåll.

Det finns även lajv som utspelar sig i modernare tid eller tillochmed framtiden. De lajv GERF brukar arrangera är oftast post-apokalyptiska och inspirerade av METRO 2033-universumet. Världen ligger i ruiner efter ett kärnvapenkrig och man kan generellt inte vistas utomhus utan gasmask. Vapnen som då används, förutom boffer-vapen, är så kallade soft air guns; replikor av riktiga vapen som skjuter små plastkulor.