Logo
 
FleurDeLis

Om Föreningen
- Styrelsen
- Stadgar
- Värdegrund

Aktiviteter
- Rollspel
- Konfliktspel
- Kort & Brädspel
- Airsoft
- Lajv
- Datorspel & LAN

Kontakt
- Gå med

Airsoftmarknad

In English

Discord Discord
Facebook Facebook
Instagram Instagram

Konfliktspel

Just nu spelas mest Bolt Action (baserat på andra världskriget) samt Warhammer 40.000. Det finns även ett visst intresse för Warhammer Fantasy.

Alla våra aktiviteter samkörs och planeras via vår Discord-server! Ta gärna kontakt med oss där!

Vi brukar oftast träffas på lördagar 12:00 - 21:00 i våra lokaler hos Studiefrämjandet Portalen i centrala Uppsala.


Vad är konfliktspel?

Konfliktspel är som ett förstorat brädspel för strategi, lite som en utvecklad version av schack. Två eller fler spelare dekorerar spelplanen med terräng, byggnader m. m. och bygger ett slagfält. Varje spelare har sin egen armé som kan bestå av allt från infanteri till stridsvagnar och flygplan. Modellerna placeras ut vid olika positioner på slagfältet och striden kan börja.

Man använder linjaler och måttband för att bedöma avstånd, räckvidd och förflyttningar för trupperna. Spelet är turbaserat och enheterna kan utnyttja terrängen när de rör sig genom den, t. ex. ta skydd bakom en sten, etc. Olika truppslag har olika vapen, utrustning och förflyttningar och man måste lära sig att utnyttja dem på bästa sätt. I själva spelet rullar man tärningar som då blir den mänskliga faktorn och bestämmer hurvida du träffar eller missar dit mål, eller vilken effekt din gärning har.

Ett av de mest kända konfliktspelen är Warhammer 40.000, ett sci-fi om en mörk och grym framtid där Imperium of Man slåss mot orcher, utomjordingar och kaosdemoner.

Rollspel

En fin aspekt med konfliktspel är att alla dina enheter kommer i form av byggsatser. Man bygger sedan ihop dem del för del och målar dem, ungefär som modellbyggen, så att varje enhet får din personliga touch.

Varje modell kommer i en låda med alla delar + lite extra samt en instruktionsbok. Med några enkla verktyg och färger från en hobbybutik kan man börja sätta ihop modellerna direkt. Man kan antingen bygga ihop modellen direkt och måla över alltihop, eller så målar man varje del individuellt för större detaljrikedom. När man bygger ihop modellerna kan man använda olika delar för att göra dem unika.

När det kommer till att måla så kan man antingen gå efter ett av de färdiga mönster som finns beskrivet i böckerna, eller göra något helt eget beroende på vad man känner för.

Karaktärsblad